Blåsdag

Idag har det åter varit blåsigt i Åhus med omnejd. Tur då att Helge å finns så nära, där ska det blåsa rätt bra om det inte skall gå att dyka …

De som gjorde bottenundersökningar med sidtittande sonar igår fick tre indikationer på att något fanns på botten, och tre båtar med dykare har idag undersökt ”träffarna”. Resultatet blev att en träff är en plastbåt av modernt slag, en är en kringbyggd ca 4 meter lång båt, sannolikt också av senare datum.

Det tredje objektet är sannolikt ett 20 meter långt trävrak – men sikten var mycket dålig (ner mot ett par decimeter) så viss reservation finns än om vad det är för typ. Några bilder finns naturligtvis inte. Vi hoppas kunna återkomma med mer information om vad det är för någonting.

Pressen har varit på besök idag igen; både Radio P4 Kristianstad och Kristianstadsbladet.

Vattenhallen och Vattenriket har fortsatt med aktiviteter för skolorna, bilden visar hur en elev i årskurs sju knåpar ihop en geometrisk figur med ett pedagogiskt verktyg, som med enkla delar gör det möjligt att på ett roligt sätt experimentera med matematiska och tekniska principer.

Foto: Susana Bernardini

 

This entry was posted in Fältveckan. Bookmark the permalink.