Aktiviteter på Havsresan

Nu närmar sig Havsresans fältvecka med stormsteg. Aktiviteterna som väntar är:

Fältveckan 26 maj – 1 juni

  • Morgonmöte för alla deltagare och allmänt intresserade kl 10 i Åhus hamn måndagen 26 maj.
    Vill du delta i dykningarna men ännu inte anmält ditt intresse, gör det till info@havsresan.se. Dykarna kommer att bo på Åhus Strand.
  • ”Dagens fynd” varje dag måndag-fredag 26-30 maj kl 17 i Åhus hamn, vid sjömacken. Varje dag finns någon från dykargänget på plats för att berätta om dagens dykningar eller annat spännande från havets djup.
  • Pedagogisk verksamhet för inbokade skolklasser sker vid Snickarhaken och Revhaken måndag-onsdag, i Vattenhallens, naturum Vattenrikets och Kristianstads Sportdykarklubbs regi.

Havets dag 30 augusti kl 11-17 vid Snickarhaken

Nu ska resultaten från fältveckan redovisas. Havets dag är också ett tillfälle för alla med anknytning till havet att finnas med och visa och berätta om sin verksamhet. Havets dag kommer att äga rum vid Snickarhaken på Äspet i Åhus. (Briggen Tre Kronor kommer inte på grund av för osäkra djupförhållanden i hamnen. Sedan det stod klart har Havets dag förlagts till stranden istället). Det blir en familjedag på stranden under enkla former, med den fantastiska stranden som scen och havet som kuliss.

Det kommer att finnas tält med  möjlighet för ett antal aktörer ha en mässplats. Har du eller din förening/företag ett eget, mindre partytält så går det bra att ta med det. Det finns ingen el.

Vill du delta under Havets dag, så meddela ebba.trolle@kristianstad.se så snart som möjligt och senast 15 juni. Ange om du önskar plats i mässtältet, har ett eget tält, eller om det är något annat vi bör veta. Berätta också om du har en tidssatt aktivitet, tex ”Floravandring med start kl 14”, så sätter vi ihop ett program för dagen.

Snickarhaken ingår i naturreservatet Äspet. Läs om området och vad som gäller i reservatsbeslutet.

Ungefärlig plats för Havets dag, se karta. Tälten ska stå vid vägen.

Föreläsningar

Vårens havsföreläsningarna på naturum har varit uppskattade och välbesökta. Nästkommande är ”Fåglar längs kusten”, onsdag 14 maj kl 12.15–13 med Naturfotograf Patrik Olofsson/N. Höstens föreläsningar planeras just i detta nu. Håll utkik efter naturums höstprogram i slutet av sommaren.

/Ebba

This entry was posted in För deltagare. Bookmark the permalink.